fbpx

Зелената кауза на Мартин Беков

Кой е картинг пилот №33?

Имаме удоволствието да Ви запознаем с младата състезателна надежда Мартин Беков, шампион на България за 2019 в категория клас Rotax Junior 2019.

Той е на 16 години и пилотира състезателен картинг в категория Rotax Junior. Лицензиран пилот е в този клас за участия в състезания в цял свят. Ученик е в ПГТЕ „Хенри Форд“, гр. София.

За първи път се качва на картинг на 7 години, оттогава се заражда и неговата любов към този спорт.

В началото на състезателната си кариера, Мартин Беков участва в редица състезания на auto-kart и SWS шампионат с любителски картинг.

С първи собствен състезателен картинг шаси Praga Dragon Evo с двигател Rotax Max 125 започва да пилотира от 2017 година, когато е на 12 години.

Негов идол е Max Verstappen, пилот от Формула 1, чиито състезателен номер е 33. Ето защо, Мартин е избрал и за свой състезателен номер числото 33.

Участия и награди

Мартин участва във всички състезания провеждащи се към националните картинг серии на пистите в Кюстендил, Хасково и Серес – Гърция, в които печели призови места на всяко едно от тях.

Едно от най-силните му представяния е на състезанието в гр. Хасково 2019, където Мартин Беков безапелационно печели две първи места.

На пистата Серес в Гърция, Мартин впечатлява публиката с отличното си представяне и заема едно I и едно II място. Състезанието е изключително оспорвано с участието на местните фаворит пилоти на Солун.

На международното състезание за купата на Трансилвания (Transylvanian Trophy Rotax Max Challenge) в Румъния, Мартин Беков се представя отлично и заема почетното II място сред много силна конкуренция от румънски, украински и молдовски пилоти. Състезанието е първото по рода си на пистата Skat Kart в Румъния.

През състезателен сезон 2019,  Мартин Беков се сдоби и с титлата Шампион на България за 2019 в категория клас Rotax Junior 2019.

Зелената кауза на Мартин

Във времето на технологичната революция, когато масово децата са пред компютрите и смартфоните и като цяло прекарват всяка свободна минута затворени в своите домове, Мартин мечтае, със своите постижения и добрия пример да успее да мотивира своите връстници да излязат навън и да спортуват. В картинг съсезанията Мартин е открил своето призвание – страстта към високите скорости, не пред компютъра, а в реална среда. Вярва, че с премера си може да накара връстниците си да излязат навън и да спортуват.

Какво предстои?

През следващия състезателен сезон – 2020, на Мартин Беков му предстоят участия в състезания към шампионата Национални картинг серии и международни състезания в Румъния и Унгария.

През този сезон му предстои също и преминаване в следващия състезателен клас Rotax Sinior.

Покана за сътрудничество

Ако обичате този спорт и искате да научите повече за него от Мартин или искате Мартин Беков да представлява и популяризира вашия фирмен Бранд в България и чужбина, ще се радваме да се свържете с нас чрез формата за контакт по-долу или на тел. 0889969505.

До момента, всички участия в състезанията в България и чужбина на Мартин Беков, закупуването на картинга, екипировката и техническата поддръжка необходима за всяко едно участие са финансирани от семейството на Мартин, без финансова подкрепа от федерация или друга институция.

Въпреки трудностите с осигуряване на средствата за участия в състезанията, той е изключително мотивиран и с огромни амбиции за победа.

Запознат съм и приемам политиката за поверителност на сайта www.energbg.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БългарскиEnglish