fbpx

Мръсен въздух – как да предпазим децата?

Детски пречиствател за въздух BabyAir с  уникална екологична и иновативна технология за пречистване на въздуха без филтри

Една технология – стотици ползи

  • Искате ли вашето дете да расте в чиста среда без алергени, бактерии, вируси, микроорганизми, мухъл, плесени, акари и други вредители?

  • Искате ли вашето дете да диша спокойно и да е здраво?

  • Искате ли да имате свеж и чист въздух в стаята на вашето дете?

  • Искате ли да пестите пари, като не купувате всеки месец филтри, консумативи или UV лампи?

  • Искате ли вашето дете да спи спокойно, без шум и дразнители?

  • Искате ли да използвате екологични продукти и технологии?

  • Искате ли уредите, които използвате да са енергоефективни и да не отделят вредни емисии?

  • Искате ли да пестите от сметката за ток, като не отваряте постоянно прозорците за да проветрявате?

Ако сте отговорили положително поне на три от въпросите по-горе, то тази статия със сигурност ще Ви бъде полезна.

Къде се срещат мухъла и алергените и защо са опасни?

Мухълът, гъбичките и плесените се срещат най-често в затворени помещения и могат да предизвикат сериозни заболявания на дихателната система. Мухълът се размножава чрез спори, които са невидими за окото и се носят във въздуха навън и вътре в домовете и като цяло във влажни, тъмни и непроветриви помещения. Той произвежда алергени и в някои случаи дори токсични вещества. Вдишването или докосването на негови спори може да причини алергични реакции със симптоми като кихане, секрети в носа, зачервяване на очите, кожни обриви и дори астматични пристъпи.

Алергените от домашни любимци и праховите акари  се откриват там където се отглеждат домашни любимци, както и в тъмна, влажна и топла обстановка. Идеални места за оцеляването и развитието им са матраци, дивани и килими. Те могат да станат причина за алергии, ринит, астма, конюнктивит, бронхит и други заболявания на дихателната система.

Къде риска е най-голям?

Както на всички е ясно, ежедневно сме подложени на атаки от вируси, полени, бактерии. Мухълът, гъбичките и плесените са непреодолимо препятствие за много хора и най-вече за децата. С всяко вдишване поемаме фини прахови частици, изгорели газове, цигарен дим и какви ли още не алергени, като акари,  бактерии и вируси, които се носят във въздуха и са невидими за човешкото око.

Особено застрашени са хората и най-вече децата, живеещи в големи градове, близо до ключови пътни артерии или индустриални обекти, гари, летища и др. Днес, по-голяма част от хората живеят и работят в затворена среда и  все по-малко време им остава за разходки „на чист въздух“ сред природата, което води след себе си редица хронични заболявания.

И ако замърсяването на външния въздух е сериозен проблем, оказва се, че има и по-сериозен: замърсяването на въздуха вътре в помещенията!

Има ли спасение?

Много от вирусите и бактериите са изключително вредни за здравето на човека и са причина за различни респираторни заболявания. За щастие, те са чувствителни към температура и могат да бъдат унищожени при определени условия.

Филтрите реално могат единствено да уловят и задържат микроскопичните вируси и бактерии, но не и да ги унищожат  и така да пречистят помещението. Така те остават вътре в затвореното пространство създавайки опасност от заразяване в последствие. Рискът е още по-голям в помещения, където съжителстват много хора.

Оказва се, че благодарение на иновативна технология, въздухът в затворени помещения може да бъде пречистен екологично и сигурно без използване на филтри.

Накратко за иновативната технология

Уникалната иновативна технология е открита от един португалски баща, предприемач с иновативно и креативно мислене, архитекта Карлос Матиас. Той искал да помогне на своето дете, което страдало от алергия към мухъл и домашен прах и лекарствата не му помагали.  Лекарите му казвали, че няма как да елиминира напълно домашния прах и мухала, тъй като тяхната къща била на брега на морето. Карлос обаче не спрял да мечтае и да търси решение, така че и неговото дете като своите връзстници да играе безгрижно и да се радва на детството си.

Карлос имал фабрика за керамика в Германия. Познавал в детайли физичните свойства на керамиката при нагряване и знаел, че единствения вариант да се отърве от мухъла е чрез нагряване. Започнал да мисли как чрез нагряване на керамиката може безопасно да унищожи мухъла и алергените. Така се родила идеята за новата екологична технология за пречистване на въздуха

След множество успешно проведени тестове в микробиологични лаборатории в Португалия и най-вече след видимите резултати, постигнати при детето, след около седем години започнало производството и разпространението на уреда за въздухопречистване.

BabyAir използва иновативната екологична технология, която покорява световните пазари. В момента 90% от производството се изнася директно в над 60 страни в Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Близкия Изток.
Първата презентация на уреда в България е направена през 2009 г. от сина на собственика г-н Даниел Матиас.

Какво представлява технологията?

За разлика от стандартните технилогии за пречистване на въздуха с помощта на сменяеми филтри, патентованата екологичната технология TSS TM не използва филтри.  Тя действа на принципа на естествената циркулация на въздуха. Замърсеният въздух се засмуква в керамичното ядро благодарение на бавната естествена конвекция на въздуха (като при камините).

Попаднали в керамичното ядро, вирусите, алергените и микроорганизмите бавно се издигат нагоре и се унищожават от контакта с нагрятото до високата температура (200°С) керамично тяло, независимо от това колко устойчиви и опасни са те.

Преминалият през керамичното тяло въздух е пречистен, здравословен и свеж.

Вирусите, според Карлос Матиас, са най-лесните за унищожаване микроорганизми. Те са изключително миниатюрни и точно това ги прави лесни за унищожаване под въздействието на бавното нагряване при висока температура в керамичното тяло.

Днес, чрез технологията на BabyAir не само инвестираме в бъдещето и осигуряваме здраве на нас и нашите деца, но им осигуряваме забавление и спокойствие в продължение на много години.

И не само това, BabyAir е снабден и с проектор ЗВЕЗДНО НЕБЕ, което допринася изключително за здравословното израстване и забавление на бебетата и малките деца.

Ако имате въпроси свързани с въздухопречиствателите не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0889 969 505

или чрез формата за контакт:

Запознат съм и приемам политиката за поверителност на сайта www.energbg.com.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БългарскиEnglish