Участвай в конкурса и спечели Energomonitor за офиса!

 

Последен шанс да спечелите Energomonitor за офиса. Крайният срок е удължен до 28-ми февруари 2019 г.

Призив за пестене на енергия на START2ACT

Можете да намалите потреблението на енергия във вашия офис с до 20%, с помощта на прости мерки с ниски разходи, препоръчани от START2ACT.

Намалете сметките си, ангажирайте служителите си и спечелете награди, като се включите в предизвикателството за енергоспестяване на START2ACT.

Само няколко минути са необходими, за да се включите.

Защо да участвате?

За участниците в конкурса са предвидени следните награди:

 • Имате шанса да спечелите голямата награда комплект Energomonitor за дистанционно наблюдение на консумацията на електроенергия от офиса в реално време. С Energomonitor имате постоянен контрол върху потреблението на електроенергия в реално време. Можете да сравнявате консумацията днес с тази от вчера, да се информирате колко ще платите в края на месеца, да следите пасивните консуматори на енергия в офиса и не на последно място да спестявате.
 • Говорител за телефон Bamboustics – с едно включване в проекта ще имате пет шанса да спечелите награда по време на ежемесечното теглене на жребий за период от 5 месеца.
 • Всяка участваща компания ще получи също START2ACT стартов пакет за енергоспестяване (виж предишните победители и участници).

Как да се регистрирате за участие?

Регистрацията е в три стъпки и отнема само няколко минути

СТЪПКА 1

СТЪПКА 2

СТЪПКА 3

Направете снимка или заснеме видеоклип за това как компанията ви пести енергия.Опишете действието (действията) само с едно изречение или кратък параграф.

Изпратете стъпка 1 и 2 до info@start2act.eu или до @START2ACT, като използвате #S2Achallenge на Twitter/Facebook.

Конкурсът вече е отворен и ще приключи в петък, 15 февруари 2019 г.

Бъдете активни! Колкото по-рано се включите, толкова повече шансове имате да спечелите месечна награда.

Накратко какво да направите. Визуализация на предизвикателството за енергоспестяване

 • Опишете как офисът ви пести енергия.
 • Покажете ни със снимка или видео.
 • Напишете кратко описание.
 • Изпратете ни го на info@start2act.eu!

Правила и условия

 1. Победителят ще бъде обявен на 07.03.2019г. Заявлението за участие в конкурса трябва да е изпратено и получено до 18:00 ч. GMT, 28.02.2019г., записите, получени след това време, няма да бъдат взети под внимание.
 2. Победителят ще бъде избран въз основа на три критерия: участие, усилия и творчество.
 3. Този конкурс е отворен за всички жители на страните партньори по проекта START2ACT на възраст над 18 години, с изключение на служители или изпълнители на партньорите или на която и да е от техните компании, техните семейства, агенти или трети страни, пряко свързани с администрацията на.
 4. Наградите са Energomonitor и пет говорители Bamboustics. Всеки участник ще получи START2ACT стартов пакет за икономия на енергия (докато запасите са налични). Само участниците от малки и средни предприятия и стартиращи фирми могат да получат награди / стартов пакет за енергоспестяване. Участниците могат да спечелят само една месечна награда. Победителят, получил награда ще отпадне от следващите месечни състезания, но всички негови включвания ще участват в оценката за крайната награда.
 5. Не се предоставя алтернативна награда и наградата не може да се прехвърля. Не се предоставя паричен еквивалент.
 6. Организаторът (Geonardo) си запазва правото да замени наградата с алтернативна такава със същата или по-висока стойност, само ако обстоятелства извън контрола на организатора го налагат.
 7. Този конкурс е организиран от фирма Geonardo, регистрационен номер 0109694792, адрес Záhony utca 7, 1031 Budapest, Унгария. С включването си в конкурса давате разрешение на Geonardo (или партньорите по проект START2ACT) да се свържат с вас относно нашите продукти и услуги.
 8. Информацията, предоставена от участниците в регистрацията за този конкурс, ще бъде използвана в съответствие с политиката за поверителност на Geonardo.
 9. Личните ви данни няма да бъдат разкривани на трети страни (различни от партньорите по проекта START2ACT).
 10. Победителят ще бъде уведомен по имейл или по телефона (с данни, предоставени при вписването) преди 07.03.2019 г. и трябва да изпрати пощенски адрес, за да получи своята награда. При условие, че се предоставя валиден пощенски адрес, наградата ще бъде изпратена в рамките на 30 дни от крайната дата.
 11. Победителят се съгласява с използването на своето име и образ в промоционалната дейност след състезанието.
 12. За подробности за победителите, моля, изпратете имейл на info@start2act.eu в рамките на две седмици от датата на обявяване.
 13. Решението на съдията е окончателно и няма възможност за кореспонденция.
 14. Не е необходима покупка, за да участвате в това състезание.
 15. Промоторът не поема отговорност за включвания, които не са завършени успешно поради техническа грешка, техническа неизправност, неуспех на компютърен хардуер или софтуер, повреда на сателит, мрежа или сървър от всякакъв вид.
 16. Наградата трябва да бъде заявена до 07.03.2019 г. или друг победител ще бъде избран от списъка с участници.

Идеи за спестяване на енергия?

Покажете собствените си идеи, за това как можете да намалите употребата на енергия и сметките във вашия офис или използвайте предложенията по-долу като вдъхновение.

Всяка идея е добра, независимо дали е просто действие или по-напреднал проект.

 • Направете обиколка: Разходете се в офиса сутрин, обяд и вечер, за да отчетете кое оборудване и кои съоръжения ползват енергия ненужно. Използвайте контролния списък на START2ACT, за да откриете непосредствените възможности за пестене на енергия.
 •  Отоплението и охлаждането вероятно ще ви осигурят най-голямото ви потенциално спестяване. Намаляването на отоплението с едва 1°C може да спести 8% от енергията, като същевременно увеличаването на зададената точка за охлаждане с 1°C може да ви спести 3-4% от потребената енергия. Научете повече >>
 • Осветлението е видим потребител на енергия и е подходяща тема за ангажиране на вашите колеги. Поставете етикети на превключвателите за осветление, които могат да се изключват от целия персонал, особено в помещения, като заседателни зали, складове и тоалетни. Изтеглете стикерите START2ACT от уебсайта START2ACT. Научете повече >>
 • Офис оборудването използва повече енергия, отколкото си мислите. Принтерите, кафеварките и TV екраните често остават включени или в режим на готовност 24 часа в денонощието. Можете да спестите до две трети от потребената енергия, като използвате таймери, за да изключите автоматично оборудването през работно време, когато не се ползва. Научете повече >>
 • Измерването и наблюдението на потребената енергия е от съществено значение, за да се установи къде можете да постигнете спестявания. Проверявайте електромера си веднъж седмично и записвайте данните в таблицата за събиране на данни START2ACT, за да създадете профил на енергийното си потребление. Научете повече >>
 • Енергийната политика показва на вашите клиенти и партньори ангажимента ви за намаляване на енергията и формализира целите ви за енергийна ефективност в организацията. Използвайте шаблона за деклариране на енергийните спестявания START2ACT, за да създадете свои персонализирани правила.

Използвайте тези първоначални съвети, за вдъхновение и предложете собствени идеи за пестене на енергия. Посетете базата знания START2ACT, за повече съвети как да пестите енергия на работното място и у дома.

Разгледайте най-новата информация за най-горещите енергийни теми за МСП на нашия форум.

Оценяване и връчване на награди

Участията ви  ще бъдат оценени въз основа на три критерия:

 • Включвания (брой действия, които сте завършили в рамките на срока)
 • Ангажираност (каква ангажираност изискват действията, включително участието на членовете на персонала и сложността на действията)
 • Творчество (дали са използвани нови идеи за пестене на енергия, които не са включени в списъка по-горе)

Петте междинни награди ще бъдат обявявани редовно, а крайният победител ще бъде оповестен в петък, 22 февруари 2019 г. Всички участници ще получат стартовия пакет START2ACT за пестене на енергия в рамките на четири седмици от предоставянето на пощенския им адрес.

* Изпращането на имейли може да бъде споделено на уебсайта START2ACT и социалните медии. Ако не го желаете, посочете в имейла си.

Този проект е финансиран по програмата на ЕС за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“ съгласно споразумение за отпускане на безвъзмездна помощ № 696069. Това предизвикателство отразява гледната точка на автора и EASME не носи отговорност за каквото и да е използване на информацията, която съдържа.


You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БългарскиEnglish