fbpx

Открий топлата вода с енергоефективните Т- бойлери!

Термопомпените бойлери – новото поколение бойлери

Бойлерите от ново поколение Елдом, така наречените Т- бойлери с термопомпа от серията Green Line, нямат аналог на българския пазар.

Това са термопомпени системи „въздух-вода“ от последно поколение, характеризиращи се с най-висок клас на енергийна ефективност.

Как работи бойлера с термопомпа

Чрез външното си тяло (снабдено с компресор и топлообменник) Т-бойлерите засмукват въздух от околната среда и го пренасят към водосъдържателя (вътрешното тяло – бойлер с вграден кондензатор), където водата се загрява до необходимата температура. Произведеното количество топлина е 3 пъти повече от вложената електроенергия за работата на компресора.

Изключителна ефективност

Т-бойлерите използват над три пъти по-малко електроенергия в сравнение с електрическите бойлери, като притежават всички други техни характеристики. Коефициентът им на преобразуване (СОР) при загряване на водата от 150C до 550 С при 250 С външна температура e 3,4.

Инвестицията в бойлер с термопомпа при целогодишна употреба се изплаща от реализираната икономия на електроенергия за максимум 3 години.

EE T-boileri

Други предимства на Т-бойлерите

  • За осигуряване на ефективността на работата им и при ниски температури Т-бойлерите са снабдени с японски електронен терморегулиращ вентил.
  • Иновативен кондензатор – алуминиев топлообменник с голяма контактна площ обвиващ водосъдържателя.
  • Вградено интелигентно електронно управление от най-висок клас с множество функции.

Лесен монтаж

Т-бойлерите имат стандартен монтаж като електрическите бойлери и не изискват специално помещение или условия. Препоръчителното отстояние между вътрешното и външното тяло е 5 метра. Дължината на тръбния път може да бъде максимум 8 метра. Т-бойлерите, които могат да бъдат намерени на пазара са с обеми 120 и 150 литра.

Източник:Елдом инвест

You May Also Like

One thought on “Открий топлата вода с енергоефективните Т- бойлери!

  1. Поздравления! Много изчрпателна статия, помогна ми и съм сигурна,че не само на мен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.