Smart metering

Дистанционно измерване на електроенергията

Край на чакането! Вече можем да следим потреблението си на електроенергия онлайн през телефона.

Защо ви е необходимо онлайн наблюдение на потреблението?

 • Чудите се често защо сметката ви за ток е толкова голяма
 • Иската да знаете дали служителите не са забравили включени уреди след края на работния ден
 • Искате да виждате консумацията си представена по разбираем начин с  графики и таблици
 • Искате да знаете кога служителите ви включват и изключват електроуредите във вашия хотел, ресторант, заведение, магазин
 • Искате да спестите от сметките за ток за да инвестирате в по-важни за вас неща
 • Искате да знаете колко ток реално ви харчи поотделно всеки електроуред – бойлер, климатик,  хладилна витрина, печка, пералня, хладилник, фризер, съдомиялана и др.
 • Искате да включвате или изключвате електроуредите си през телефона.
 • Искате да знаете колко електроенергия харчи в реално време вашия бизнес, дом, предприятие, в коя част на деня консумацията ви е най-голяма, коя е максималната, средната и минималната консумация.
 • Искате да сравнявате консумацята си днес с тази от вчера.
 • Искате да получавате седмични и месечни доклади за вашето потребление на имейла си.
 • Искате да разполагате с архив от данни за консумацията на електроенергия по минути, часове, дни, месеци, години?

Тази и още много друга полезна информация можете да получите като инсталирате чешките уреди за индивидуален мониторинг Energomonitor.

Динамичното наблюдение на потреблението на енергия никога не е било толкова лесно, колкото сега. Вече не е нужно да тичате до електромера за да го отчитате или да чакате края на месеца за фактура. Дори не се налага да искате съгласие от доставчика на електроенергия – ЧЕЗ, EVN, ЕНЕРГО-ПРО или друг търговец на свободния пазар на електроенергия.

Не е нужно да присъствате и в офиса, ресторанта, магазина, заведението, хотела за да разберете дали електроуредите ви работят. Цялата информация  за това какво се случва там е с вас навсякъде – на вашия телефон.

Информацията се обновява на всеки 5 секунди. Web базирана облачна структура се грижи за съхраненито и актуализацията на данните.

С помощта на софтуера Energomonitor можете да наблюдавате денонощно и дистанционно потреблението от цели сгради или отделни консуматори.  Можете да сравнявате с предишни периоди и да спестявате. Освен това получавате ценни съвети за пестене на енергия.

Как се инсталират? Необходимо ли е съгласието на доставчика на енергия?

Уредите Energomonitor се монтират изключително лесно с помощта на клипс (щипки), вътре в границите на имота, на фазовия проводник в електрическото табло. Всичко необходимо е включено в комплекта. Данните се предават безжично на Homebase (Домашната база). Хардуера се монтира след електромера и в този смисъл не оказва влияние на работата на търговския прибор и не е необходимо разрешение от доставчика.

Откъде мога да купя уредите Енергомонитор Powersense?

Ако имате нужда от допълнително съдействие при избора на продукти, моля изпратете ни кратко запитване, като опишете какво искате да измервате и ние ще ви изпратим информация кой е най-подходящия вариант за вас.

Тип потребител
Тип на захранването
Средно-месечни сметки за ток, лв.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БългарскиEnglish