fbpx

Мисия „умен“ дом

Безжични  Smart решения – RF Systems

Защо е важно да сме SMART?

Все по-голяма става потребността  от това да превърнем нашия дом в Умен Дом или в така наречения Smart home. Всяко домакинство или бизнес има различна мотивация.

  • Спестяване на енергийни ресурси;
  • Повишаване на сигурността;
  • Повишаване на комфорта;
  • Забавление;
  • Модернизация;
  • Намалявяне на въглеродния отпечатък и много други причини.

Всички тези нужди могат да бъдат задоволени с безжичната система Smart Home.

Smart home системата Ви предлага уникалния шанс да внесете нов живот в дома си. Контрол над уреди, димиране на осветлението, разнообразни светлинни режими, безопасност – всички се нуждаем от тези функции ежедневно. Smart home системата може да бъде конструирана и настроена според Вашите желания. Резултатът ще е една система, която поема грижата за целия Ви дом. Ще се превърне в незаменима част от цялото Ви семейство. Може да настроите на функции, важни за Вас, независимо къде се намирате – на работа, на почивка, с приятели, вкъщи с близките, на лягане или ставане от сън.

Системата Smart Home осигурява безжичен дизайн, което означава, че може да се инсталира дори след като всички ремонтни дейности по изграждането и обзавеждането на дома са приключили. Системата надгражда съществуващата електрическа инсталация, без необходимост от къртене и какъвто и да било дискомфорт.

С Smart Home можете да преоборудвате дома си и да се наслаждавате на иновативните решения и комфорт. Тя разполага с решения за всеки дом, като позволява да променяте конфигурацията по всяко време или да добавяте нови функционалности.

Приложения

През Вашия smart-телефон можете да контролирате дома и офиса, както и да ‘’хвърляте’’ едно око на случващото се там, дори и когато сте далеч.

Решения за детската стая

Идеалното решение! Когато децата спят или играят сами в детската стая, Вие сте спокойни, че те са добре и са в безопасност. Видео камера наблюдава детското креватче, а Вие управлявате яркостта на нощното осветление в детската стая през smart телефона си. Прогонвате лошите сънища с лампа с приглушена светлина и яркост сведена до минимум.

Решения за контрол на електроуредите

Може да контролирате Вашите електроуреди по разнообразни начини. Но по-важно е не над какво имате контрол, а с какво контролирате. Почти всеки човек днес е притежател на smart телефон, който е напълно достатъчен за управление на системата и няма нужда да закупуват допълнително устройства.

Решения за контрол на отоплението, вентилацията и климатизацията

Smart home системата Ви осигурява температурен комфорт. Безжичният сензор усеща не само външната, но също така вътрешната и подовата температура. Контролът се осъществява чрез мобилно приложение или чрез температурен регулатор.

Вие контролирате отоплението, вентилацията и климатизацията на цялата къща. Дали контролирате монтиран термо – вентил на радиатор или подово отопление, с помощта на термо – сензор информацията се изпраща към RF Touch – устройството, което регулира температурата на дома по зададения режим и програма. Разбира се, всичко това може да го правите и през мобилния си телефон.

Решения за контрол над осветеността и достъпа

Димиране на светлината и управление на врати, портали, жалузи, тенти, щори, гаражни врати, портални врати, бариери и др. всичко от приложение в smart-телефона Ви.

Основното предимство на системата е, че можете да правите
предварителни настройки и сцени на светлинните режими. Можете да спускате и прибирате щорите и тентите чрез натискане на бутон или в зададен от вас час. Това може да се изпълнява и автоматично след подадена информация от метеорологичната станция, независимо дали сте си вкъщи или не. Друго предимство е, че можете да задавате режими чрез групирането на множество щори едновременно и да ги задействате само с един бутон или единствена команда.

Решения за охрана на дома

Интерком функция позволява комуникация между  устройствата и интерком повикванията, smart-телефоните или таблетите.
Също така може да получите аудио/видео съобщение от входната врата през интеркома, да виждате и разговаряте с посетителите дори и да не сте си вкъщи. Незаменим помощник, който Ви позволява да симулирате присъствие и да защитавате дома си, дори когато не сте си у дома.

Решения за контрол на разходите за енергия

Можете да наблюдавате разхода на енергия в реално време, един от най-важните фактори, когато става дума за Умен Дом. Безжични сензори се инсталират директно към разходомера, водомера и електромера, след което информацията се изпраща към Cloud за съхранение. Данните се обработват през различни филтри в приложението или уеб браузъра. Може също да зададете функция за алармиране при достигане на критична точка за да се включи или изключи даден уред.

Energy

Какво още може Smart Home?

Многостранно приложение.

Умен офис

Освен за домашна автоматизация, можете да използвате Smart Home и за:

– модернизация и автоматизация на офиса;

– хотела;

– магазина;

– ресторанта;

– кафенето;

– предприятието

– и дори Smart City.

Ако не намирате отговор на вашето търсене, не се колебайте да се свържете с нашите консултанти за съдействие на тел. 0889 969 505 или чрез формата за контакт.

Запознат съм и приемам политиката за поверителност на сайта www.energbg.com.

 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.