fbpx

Мисия „умен“ дом


Warning: Use of undefined constant WPLANG - assumed 'WPLANG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/energbgc/public_html/wp-content/plugins/wp-creator-calculator/wp-creator-calculator.php on line 2585

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/energbgc/public_html/wp-content/plugins/wp-creator-calculator/wp-creator-calculator.php on line 1807

Безжични  Smart решения – RF Systems

Защо е важно да сме SMART?

Все по-голяма става потребността  от това да превърнем нашия дом в Умен Дом или в така наречения Smart home. Всяко домакинство или бизнес има различна мотивация.

  • Спестяване на енергийни ресурси;
  • Повишаване на сигурността;
  • Повишаване на комфорта;
  • Забавление;
  • Модернизация;
  • Намалявяне на въглеродния отпечатък и много други причини.

Всички тези нужди могат да бъдат задоволени с безжичната система iNELS RF.

Безжичната система iNELS RF Ви предлага уникалния шанс да внесете нов живот в дома си. Контрол над уреди, димиране на осветлението, разнообразни светлинни режими, безопасност – всички се нуждаем от тези функции ежедневно. iNELS RF може да бъде конструирана и настроена според Вашите желания. Резултатът ще е една система, която поема грижата за целия Ви дом. Ще се превърне в незаменима част от цялото Ви семейство. Може да настроите iNELS на функции, важни за Вас, независимо къде се намирате – на работа, на почивка, с приятели, вкъщи с близките, на лягане или ставане от сън.

Системата iNELS RF осигурява безжичен дизайн, което означава, че може да се инсталира дори след като всички ремонтни дейности по изграждането и обзавеждането на дома са приключили. Системата надгражда съществуващата електрическа инсталация, без необходимост от къртене и какъвто и да било дискомфорт.

С iNELS RF можете да преоборудвате дома си и да се наслаждавате на иновативните решения и комфорт. Тя разполага с решения за всеки дом, като позволява да променяте конфигурацията по всяко време или да добавяте нови функционалности.

Приложения

През Вашия smart-телефон или часовник Samsung можете да контролирате дома и офиса, както и да ‘’хвърляте’’ едно око на случващото се там, дори и когато сте далеч.

Решения за детската стая

Идеалното решение! Когато децата спят или играят сами в детската стая, Вие сте спокойни, че те са добре и са в безопасност. Видео камера наблюдава детското креватче, а Вие управлявате яркостта на нощното осветление в детската стая през smart телефона си. Прогонвате лошите сънища с лампа с приглушена светлина и яркост сведена до минимум.

Решения за контрол на електроуредите

Може да контролирате Вашите електроуреди по разнообразни начини. Но по-важно е не над какво имате контрол, а с какво контролирате. Вие можете да контролирате приспособления и уреди по разнообразни начини и дори да ги комбинирате. Вие избирате с какви превключватели искате да боравите, в зависимост от Вашите навици. Тези от Вас, които са в постоянно движение, вкъщи или в градината ще оценят т.нар. RF Pilot в джоба им. Touch панела е проектиран за хора, които искат бутоните им да бъдат на едно място – върху 3.5“ рамкиран дисплей. Почти всеки човек днес е притежател на smart телефон, който е напълно достатъчен за управление на системата и няма нужда да закупуват допълнително устройства.

Решения за контрол на отоплението, вентилацията и климатизацията

Системата iNELS Ви осигурява температурен комфорт. Безжичният сензор усеща не само външната, но също така вътрешната и подовата температура. Контролът се осъществява чрез RF Touch-устройството, мобилно приложение или чрез температурен регулатор.

С RF Touch, Вие контролирате отоплението, вентилацията и климатизацията на цялата къща. Не е нужно да имате термостат във всяка стая, и все пак може да регулирате всяка стая поотделно. Дали контролирате монтиран термо – вентил на радиатор или подово отопление, с помощта на термо – сензор информацията се изпраща към RF Touch – устройството, което регулира температурата на дома по зададения режим и програма. Разбира се, всичко това може да го правите и през мобилния си телефон.

Решения за контрол над осветеността и достъпа

Димиране на светлината и управление на врати, портали, жалузи, тенти,
щори, гаражни врати, портални врати, бариери и др. се контролира чрез един-единствен регулатор-алармен ключ, RF Pilot или приложение в smart-телефона Ви.

Основното предимство на системата iNELS е, че можете да правите
предварителни настройки и сцени на светлинните режими. Можете да спускате и прибирате щорите и тентите чрез натискане на бутон или в зададен от вас час. Това може да се изпълнява и автоматично след подадена информация от метеорологичната станция, независимо дали сте си вкъщи или не. Друго предимство е, че можете да задавате режими чрез групирането на множество щори едновременно и да ги задействате само с един бутон или единствена команда. Системата iNELS може дори да завърта ламелите на щорите в съответствие с външния светлинен интензитет, изгрев или залез. Да, iNELS може да прави и това!

Решения за охрана на дома

Интерком функцията позволява комуникация между RF Touch устройствата и интерком повикванията, smart-телефоните или таблетите.
Също така може да получите аудио/видео съобщение от входната врата през интеркома, да виждате и разговаряте с посетителите дори и да не сте си вкъщи. Незаменим помощник, който Ви позволява да симулирате присъствие и да защитавате дома си, дори когато не сте си у дома.

Решения за контрол на разходите за енергия

Можете да наблюдавате разхода на енергия в реално време, един от най-важните фактори, когато става дума за Умен Дом. Безжични сензори се инсталират директно към разходомера, водомера и електромера, след което информацията се изпраща към Cloud за съхранение. Данните се обработват през различни филтри в приложението или уеб браузъра. Може също да зададете функция за алармиране при достигане на критична точка за да се включи или изключи даден уред.

Energy

Какво още може iNELS?

iNELS има многостранно приложение.

Умен офис

Освен за домашна автоматизация, можете да използвате iNELS RF и за:

– модернизация и автоматизация на офиса;

– хотела;

– магазина;

– ресторанта;

– кафенето;

– предприятието

– и дори Smart City.

Ако желаете безплатна консултация или изготвяне на индивидуален проект, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0889 969505

Посочете кое решение представлява интерес за Вас и ние ще Ви консултираме напълно безплатно.

 

ELKO EP е един от основните Европейски лидери за електро оборудване на жилищни и индустриални сгради и е в този бранш повече от 24 години. От 2007 г. насам, компанията е разработила и произвежда своя собствена система от решения за електрическо окабеляване и контрол на всички видове електроуреди под мотото „Умен“ Дом и Строителни бизнес решения, наречени iNELS.

Всички продукти iNELS имат 5 години гаранция.

Ако не намирате отговор на вашето търсене, не се колебайте да се свържете с нашите консултанти за съдействие на тел. 0889 969 505 или чрез формата за контакт.

Запознат съм и приемам политиката за поверителност на сайта www.energbg.com.

 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БългарскиEnglish