fbpx

Калкулатор EnerGbg за битови съдомиялни машини
Колко ток, пари и въглеродни емисии можете да спестите от замяната на СТАРА съдомиялна с НОВА енергоефективна от най-висок клас?

Пресметнете и направете своя информиран избор!

Изберете броя комплекти на съдомиялната!
Изберете класа на СТАРАТА съдомиялна!
Изберете класа на НОВАТА съдомиялна!

Калкулаторът е изготвен в съответствие с Регламент (ЕС) №1059/2010 от 28 септември 2010 г. на Комисията, според който на всеки клас от скалата за енергийна ефективност от „A+++“ (най-ефективна) до „D“ (най-неефективна) отговоря диапазон от стойности на Индекса за енергийна ефективност (EEI) за битови съдомиялни машини (вижте таблицата). 

Индекс (EEI)EEI <5050≤ EEI < 5656 ≤ EEI < 6363 ≤ EEI < 7171 ≤ EEI < 8080 ≤ EEI < 90EEI ≥ 90
КласA+++A++A+ABCD

Пресмятанията са за стандартни условия на изпитване на битови съдомиялни машини с етикети за енергийна ефективност – консумация на енергия за 280 стандартни цикъла на почистване със студена вода при максимален капацитет на запълване, мощност и време в режим “включена” и мощност и време в режим “изключена”:

 1. Средна цена за ток- 0, 20 лв./kWh;
 2. Коефициент на екологичен еквивалент за България -819 g СО2/kWh.
 3. Индекси на енергийна ефективност (EEI):
 • Клас A+++ (49);
 • клас A++(55);
 • клас A+ (62);
 • клас А (70);
 • клас В (79);
 • клас С (89);
 • клас D (99);
 • клас по-нисък от D (109).

Действителната консумация на електроенергия и разходи зависят от това как се използва уреда и индивидуалната цена на енергията. Калкулаторът няма за цел да замести етикетите за енергийна ефективност за конкретните модели съдомиялни, които задължително се представят от търговците на клиентите при продажба на съдомиялни. Калкулаторът Ви дава обща представа за потенциалните възможности за енергоспестяване, като Ви показва разликата между енергоефективна съдомиялна от най-висок клас и неефективна нисък клас според скалата за енергийна ефективност на съдомиялни.

Вижте колко енергия, пари и въглеродни емисии можете да спестите от замяната на СТАРА пералня с НОВА енергоефективна от най-висок клас 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БългарскиEnglish