fbpx

Как може да се пести енергия и вода чрез дистанционно измерване


Warning: Use of undefined constant WPLANG - assumed 'WPLANG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/energbgc/public_html/wp-content/plugins/wp-creator-calculator/wp-creator-calculator.php on line 2585

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/energbgc/public_html/wp-content/plugins/wp-creator-calculator/wp-creator-calculator.php on line 1807

Интелигентните системи за дистанционно измерване на комуналните услуги – Smart metering

С напредването на комуникационните технологии, все по-често се заговори за използването на иновативни и интелигентни начини за подпомагане процесите на спестяване на енергийни ресурси.

Доскоро понятието „Smart metering“ ни звучеше доста хипотетично, но днес всеки дом, офис, сграда и дори предприятие може да използва интелигентните технологии за оптимизация на потреблението си с помощта на свързаните с интернет устройства, наричани също и Internet of Things (IoT) устройства.

Неограничен ресурс

Замислете се с какъв неограничен ресурс разполага вашия телефон, когато е свързан с интернет. Ами телевизорът ви? По-същия начин и вашите измервателни уреди като електромер, разходомер за газ, водомер и електроуреди могат да бъдат свързани с помощта на IoT.

Energomonitor продуктова схема
Продуктова схема. Измерване консумацията на енергия в реално време с Energomonitor

Оказва се, че наблюдението в реално време на консумацията на електроенергия, природен газ и вода, както и сметките за тези услуги вече съвсем не е мираж. Данните могат да се визуализират по разбираем начин, могат да бъдат събирани, обработвани, съхранявани и анализирани.

Какво означава вашият електромер, разходомер или водомер да бъдат свързани с интернет?

Heat pump EnergomonitorТова означава да виждате на своя компютър, лаптоп, таблет или смартфон в реално време енергийната си консумация, както и разходите за комунални услуги. Получавате данни за консумацията на ток, природен газ и вода. Можете да правите сравнение между консумацията си днес с тази от вчера или с друг избран от вас период от време. Разполагате с исторически данни за потребената енергия и много други ползи. Теоретично е определено, че мониторингът в реално време осигурява минимум 3 % спестяване на енергия за едно домакинство.  Реално чрез промяна на поведението и замяна на енергоемките консуматори с енергоефективни може да се постигнат много по-големи спестявания.

Какво още ви дават интелигентните уреди?

Алармират ви при критични ситуации

В забързаното ежедневие често се чудите дали сте изключили електроуредите или дали сте спрели крановете за вода. Често служителите в офиса забравят осветлението включено, крановете за вода отворени и водата изтича неконтролируемо. Чрез интелигентните уреди този проблем не съществува. При отклонение от стандартната консумация веднага получавате сигнал, че консумацията е извън обичайните стойности.

Изпращат ви доклади по имейл

Нямате време за преглед на вашата консумация в реално време? Няма проблем, просто задавате изпращане на вашата поща на седмични и месечни доклади, които разглеждате тогава, когато пожелаете.

Weekly Report

Осигуряват здравословна среда за живеене

Уредите Енергомонитор могат да ви информират и за неща, които не сте и предполагали че съществуват и имат значение за вашето и на вашите деца здраве. Когато допустимите норми за СО2 или влажност в помещението превишат допустимите стойности, вие получавате сигнал да отворите прозореца за да влезе чист въздух. По този начин вие живеете в една здравословна и чиста среда.

Позволяват дистанционно управление

Искате ли да можете да включите дистанционно отоплението преди да се приберете от работа и да влезете в един топъл и уютен дом?  Чрез „Интернет на нещата“ вие не само се чувствате комфортно в своя дом, но и да спестявате пари, когато не сте у дома.

Как мога да закупя уредите Енергомононитор?

Попълнете анкетата или се свържете с нас на тел. 0889 969 505 и ние ще ви консултираме напълно безплатно!

Какво желаете да измерва помощника?
Какъв е типа на обекта в който искате да измервате?
Какво е захранването в обекта?

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БългарскиEnglish