fbpx

Икономичен ли е хладилника Side by side на Beko GN163221S?

Колко ток харчи годишно хладилника Beko GN163221S?

Хладилникът Beko GN163221S е енергоефективен и икономичен. Той има клас на енергийна ефективност “А+” от 7 степенната скала за енергийна ефективност от “A+++“ до “D” за битови хладилници. При работа на уреда в домашни условия 365 дни в годината, 24 часа в денонощието стандартната годишна консумация на ток за този уред ще бъде 484 кWh/годишно. Същият тип хладилник, но клас “A” би изразходвал с 24 % повече енергия.

Информацията за енергийната консумация от уреда е изобразена върху етикета за енергийна ефективност.

Изисквайте от търговците да Ви показват етикета за енергийна ефективност за избрания модел още преди неговото закупуване!

Колко са приблизителните годишни разходи за ток при използването на хладилника Beko GN163221S?

При средна цена на електроенергията (дневна/нощна) от 0,20 лв./kWh, разходите за ток за хладилника ще бъдат 96,80 лева/годишно.  Реалните разходи за ток и средства зависят от това как се използва уреда и индивидуалната цена на електроенергията.

Размери на хладилника

Обемът на хладилната част е 364 литра, а на фризерната част 190 литра или общо полезен обем 554 литра. Височината на хладилника е 179 см.

Шумен ли е хладилника Beko GN163221S?

Хладилникът Beko GN163221S е сравнително безшумен. Излъчваният от уреда шум е 43 децибела. Информацията за това е показана с пиктограма върху етикета за енергийна ефективност за всеки модел хладилник.

Енергоспестяващи функции

Звукова сигнализация за отворена врата

Хладилникът Beko GN163221S има визуална и звукова сигнализация, която се задейства, ако забравите вратата на хладилника отворена. Тази функция Ви защитава от ненужни преразходи на енергия за компенсиране на нахлулия в хладилника топъл въздух от помещението при отворена врата на хладилника.

Дисплей за визуализация на температурата в отделенията

Поддържането на оптимална (стандартна) температура в отделенията осигурява от една страна подходящи условия за съхранение на Вашите продукти, като същевременно оптимизира консумацията на енергия от уреда.

Прочетете още полезната публикация на EnerGbg "Как да изберете енергоефективен хладилник за своя дом?"

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БългарскиEnglish