fbpx

Ефективна ли е пералнята Beko WMY71443LB2 ?

Какво е важно да знаем преди да купим тази пералня?

Пералнята Beko WMY 71443 LB2 има капацитет 7 килограма. Това е максималното тегло сухо пране, което тя може да поема за извършване на един цикъл. За да разберем дали е икономична обаче пералнята и дали ще пести нашите пари е необходимо да се запознаем с обозначенията на Етикетите за енергийна ефективност на ЕС за битови перални машини. Както знаете, съвременните перални машини са много по-икономични от пералните от преди десет години или пералните втора употреба. Дали това е така можем да разберем от Етикета за енергийна ефективност за конкретния модел пералня.

Клас на енергийна ефективност

Етикетът ни показва, че пералнята Beko WMY 71443 LB2 има клас на енергийна ефективност “A+++”. Както се вижда и от скалата за енергийна ефективност за битови перални машини, това е най-високия клас на ефективност от продаваните на пазара битови перални машини.

И все пак, колко ток харчи пералнята Beko WMY 71443 LB2?

Отново Етикетът за енергийна ефективност ни показва годишния разход на ток за този модел пералня, а именнно 171 kWh/годишно. Класът на центрофугиране е “В” от скалата за енергийна ефективност от “A” до “G”.

Индексът за енергийна ефективност (EEI) за цикъла на изпиране e EEI=45, което е показател за високата енергийна ефективност на този модел пералня. Вижте прогнозния калкулатор на EnerGbg за битови перални машини и направете своя информиран избор за капацитет и ефективност на пералнята според семейния Ви бюджет.

Данните са за стандартни условия на изпитване: 220 цикъла на изпиране, 60°C програма за пране на памук при пълно и частично натоварване, 40°C програма за пране на памук при частично натоварване и в режим ”изключен”.  Действителната консумация на енергия зависи от това как се използва уреда.

Същият капацитет пералня, но клас “A” и Индекс за енергийна ефективност EEI=66 би изразходвала 251.26 kWh/годишно. Избирайки клас „A+++“ пред клас „A“ могат да се реализират над 30% икономия на енергия всяка година по време на експлоатация на уреда.

По-ниската консумация на енергия означава по-молко генерирани вредни емисии в атмосферата и по-малко замърсяване на района в който живеете.

Какво количество студена вода изразходва пералнята Beko WMY 71443 LB2?

Годишните разходи за вода, при стандартни условия на изпитване, са 9020 литра годишно или 41 литра студена вода на цикъл. Информацията за годишния разход на студена вода може да се види от Етикета за енергийна ефективност за всеки модел пералня.

Колко струва годишната експлоатация на пералнята?

При средна цена на електроенергията (дневна/нощна) от 0,20 лв./kWh, разходите за ток за пералнята Beko WMY 71443 LB2 ще бъдат 34,20 лева/годишно. Реалните разходи за ток и средства зависят от това как се използва уреда и индивидуалната цена на електроенергията.

Шумна ли е пералнята?

Етикетът за енергийна ефективност ни дава информация за нивото на шума излъчвано от този модел пералня за функциите пране и центрофугиране. Пиктограмата показва 50 децибела за пране и 73 децибела за процеса на центрофугиране, което означава сравнително безшумна работа на този битов уред.

Други енергоспестяващи функции

Пералнята WMY 71443 LB2 има инверторен мотор ProSmart, който променя скоростта на двигателя в зависимост от съответния режим на пране и центрофугиране. По този начин пералнята консумира по-малко енергия и се удължава нейния живот.

Изисквайте от търговците да Ви показват етикета за енергийна ефективност за избрания модел пералня и направете своя информиран избор още преди нейното закупуване!

Можете да прочетете повече информация или да я закупите от тук.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БългарскиEnglish