fbpx

Запиши се за безплатно демо измерване и енергиен анализ на енергийната консумация в твоя офис с уредите Енергомонитор!

Безплатен енергиен анализ с уредите Енергомонитор

Стартира съвместен проект на Енергомонитор България и Софийската енергийна агенция СОФЕНА за извършване на безплатен енергиен анализ и демо измерване и наблюдение на консумацията на електроенергия в реално време.

Кампанията цели да помогне на младите фирми да намалят разходите си за енергия чрез различни съвременни методи и подходи, като измервания, наблюдения в реално време, анализи, съвети и др.

Кой го финансира?

START2ACT

Безплатните енергийни анализи са част от пректа START2ACT, който се финансира от Програмата на Европейския съюз за научни изследвания и иновации Хоризонт 2020. Мисията на проект START2ACT е да подкрепя млади МСП и стартиращи предприятия да пестят енергия и да намалят разходите си на работното място. В проекта участват общо 9 европейски страни – Белгия, България, Хърватска, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Великобритания.

ENERGOMONITOR

Безплатното измерване на консумацията на електроенергия в реално време се извършва с уредите Energomonitor Powersense. С тяхна помощ можете да наблюдавате собственото си електропотребление online от всеки компютър, лаптоп, таблет или телефон снабден с интернет. Измерването се извършва с помощта на токови трансформатори (клипс или щипки), които се монтират на фазовите проводници вътре във Вашето електрическото табло. Енергомонитор Powersense е подходящ в случаите, когато нямате достъп до електромера, но искате да знаете и да контролирате самостоятелно колко ток (kWh) и пари (лева) изразходвате в момента, днес, вчера, този месец или година, искате да сравнявате и да спестявате. Подходящ е както за домакинства, така и за офиси, хотели, заведения, ресторанти, банки, магазини, както и производства в които е важно да бъде установен разхода на електроенергия за единица продукт и др.

Какво ще получите?

Всички включили се в кампанията фирми освен енергийния анализ ще получат още:

  • Достъп до онлайн платформата за знания по проекта Start2Act – всички инструменти, разработени програми и наръчници за консултация, включително електронното обучение, което завършва със сертификат.
  • Възможност да закупите продуктите Energomonitor Powersense на преференциални цени.

Енергомонитор България

Населено място на обекта

Ако имате въпроси не се колебайте да се свържете с експертите от СОФЕНА по електронна поща (office@sofena.com) или директно на техните телефони (тел: +358 2 943 44 01; GSM: +359 898 398 108; +359 899 359 284).

Защо да се регистрирате?

Кой плаща сметките за енергия за Вашия офис – ток, природен газ, парно…?  Разбира се собственика на компанията. Той естествено е мотивиран да намали тези разходи с подходящи енергоспестяващи методи и средства, включително промяна на поведението си. Достатъчно ли е обаче само собственика да спестява? Очевидно не. За да има полза от прилагането на едни или други методи за спестяване на енергия е необходимо да са ангажирани колкото се може повече служители. Това би довело до многобройни ползи за компанията, като например:

  • по-печеливша компания;
  • по-щастливи служители;
  • по-зелена марка и др. 

Ангажирането на служителите е човешката страна на управлението на енергията. Промяната в поведението и осведомеността на персонала във фирмата могат да доведат до намаляване на потреблението на енергия с около 5%. Този фактор оказва влияние върху  удовлетвореността на служителите, като ги кара да се чувстват ангажирани и да работят за организация с добри екологични показатели.

Това е един от вариантите за намаляване потреблението на енергия във Вашия офис. Ще научите още много начини за намаляване консумацията на енергия като заявите своето участие.
You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БългарскиEnglish